Importanta unei planificari eficiente

Planificare ar trebuie sa existe la toate nivelele manageriale de la managerii de productie care trebuie sa stabileasca fluxurile de munca in mod eficient si pana la managerii de marketing, care trebuie sa stabileasca in mod eficient canalele de distributie sau managerii serviciilor administrative, care trebuie sa stabileasca tipurile documentelor si fluxurile informationale. Planificare eficienta este esentiala pentru succes. Fiecare manager stabileste obiective si descrie ce trebuie facut pentru ca acestea sa fie atinse, iar responsabilitatea de a planifica depinde de functia exacta pe care managerul o ocupa si de caracterul si obiectivele organizatiei in care acesta lucreaza.

Planificarea este legata de succesul organizatiei, motiv pentru care organizatiile care au sisteme de planificare au mai mult succes financiar.

Planurile ajuta la definirea obiectivelor si atributiilor. Aceste standarde sunt folosite pentru evaluarea performantelor intr-un mod mai obiectiv si mai rational.

Planificarea reprezinta principalul instrument pe care managerii il au la indemana in acercarea lor de a face fata schimbarilor. Managerii care planifica in mod eficient si anticipeaza schimbarea, vor avea mai mult control decat cei care nu aticipeaza evenimentele viitoare.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: